Švestkové knedlíky

Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!

Ingredience

Ingredience

  • 10–15 ks švestek
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 270 g tvarohu
  • 130 g toustového chleba bez kůrek
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 25 g cukr krupice

Na ozdobení

  • skořice
  • strouhanka
  • cukr krupice
  • máslo
Obtížnost:
Čas přípravy: 165 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh a nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
  • 2. Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
  • 3. Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražíme.
  • 4. Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.