Sýrová pomazánka s vajíčkem a rukolou
Co by to bylo za sešlost s rodinou či přáteli bez pořádné jednohubky? Tradiční sýrovou pomazánku, kterou zná zcela jistě každý z nás, jsme doplnili o vajíčko a rukolu. Touto pochoutkou chybu rozhodně neuděláte. Ať už budete nakupovat v supermarketu, nebo u místního farmáře či zemědělce, doporučujeme vybírat ty potraviny, které nesou označení některého z log kvality. Pokud uvidíte logo Klasa, BIO nebo Regionální potravina, budete mít jistotu, že kupujete kvalitní suroviny.
Tip: Do pomazánky lze použít starší cibuli, která nám zbyla v ledničce. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a pomalu na velice mírném plameni smažte do zlatova. Takto připravenou cibulku nechte vychladnout a přidejte do pomazánky.
Ingredience
- 100 g majonézy
- 100 g tvrdého sýru v celku
- 80 g nivy
- 20 g plnotučné hořčice
- 50 g termizovaného sýra
- 10 g vlašských ořechů
- 4 ks nakládané okurky
- 4 vejce
- 2 ks ředkviček
- rukola
- chléb nebo bageta
- sůl a pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Tvrdý sýr na jemno nastrouháme a smícháme s majonézou, hořčicí, termizovaným sýrem, solí a pepřem. Vejce uvaříme na tvrdo v osolené vodě a necháme vychladnout.
- 2. Pomazánku namažeme na chleba nebo bagetu, navrch poklademe nakrájené vejce, nakrájenou ředkvičku, nakládanou okurku, rukolu a posypeme ořechy a nivou.