

Tatarák ze pstruha
V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.
Ingredience
Ingredience
- 6 filetů pstruha
- 1 šalotka
- 3 nakládané okurky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce lněného oleje
- hrst čerstvého kopru
- ½ citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- světlé pečivo k servírování
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
- 2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
- 3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
- 4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
- 5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.
Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

Další recepty
