Těstoviny s houbovou omáčkou

S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát – vlastně jako obvykle – sáhli po čerstvých, lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu! 

TIP! Pokud rádi vaříte z poctivých lokálních surovin, zkuste smetanu ze Zemědělského družstva Senice na Hané. Tato lahůdka s nadstandardním obsahem tuku 33 % vznikla prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji..


Ingredience

Ingredience

  • 500 g těstovin – např. širokých nudlí
  • 3 hrsti čerstvých hub
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 velký stroužek česneku
  • čerstvá majoránka
  • čerstvá pažitka
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
  • 2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
  • 3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
  • 4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkamami.