Těstoviny s houbovou omáčkou
S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát – vlastně jako obvykle – sáhli po čerstvých, lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!
TIP! Pokud rádi vaříte z poctivých lokálních surovin, zkuste smetanu ze Zemědělského družstva Senice na Hané. Tato lahůdka s nadstandardním obsahem tuku 33 % vznikla prokysáním Farmářské smetany na šlehání a smetanové kultury a v roce 2017 získala ocenění Regionální potravina v Olomouckém kraji..
Ingredience
Ingredience
- 500 g těstovin – např. širokých nudlí
- 3 hrsti čerstvých hub
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 velký stroužek česneku
- čerstvá majoránka
- čerstvá pažitka
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- 1. Těstoviny uvařte podle návodu na balení.
- 2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujte směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
- 3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
- 4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkamami.