Těstoviny s pažitkovým pestem, pečenými cherry rajčátky a filírovaným kuřecím prsem
Těstoviny lze bez váhání označit za základní potravinu, která nechybí téměř v žádné domácnosti. Jejich obliba spočívá v rozmanitých tvarech a velikostech, z nichž si vybere každý. Navíc mají dlouhou trvanlivost, což je činí praktickými pro skladování. Díky bezlepkovým variantám si je mohou bez obav vychutnat i celiaci. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který oceníte jako rychlý oběd nebo vydatnou večeři.
Ingredience
Těstoviny s pestem
- 400 g těstovin
- 2 svazky pažitky
- 100 ml oleje
- 2 stroužky česneku
- 50 g ořechů
- 500 g cherry rajčat
- 600 g kuřecích prsou
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
80 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Pažitku rozmixujeme s olejem, česnekem, solí, pepřem a ořechy do hladkého pesta.
- 2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme spolu s rajčaty na oleji do zlatova.
- 3. Těstoviny uvaříme dle návodu. Do těstovin přidáme pažitkové pesto a dochutíme.
- 4. Na těstoviny položíme nafiletované kuřecí prso, pečená rajčata, rukolu a případně restované ořechy.
Pokud máte větší úrodu bazalky, je možné pažitku nahradit bazalkou. Vyzkoušet můžete také variantu s medvědím česnekem.