Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou
Co rozhodně nesmí chybět? Recept s těstovinami, které jsou jednou z nejoblíbenějších příloh. Milují je lidi každého věku. V tomto pokrmu jsme navíc pro změnu vynechali maso, proto si na něm pochutnají také vegetariáni. A jestli zbožňujete zelené suroviny, budete z něj doslova nadšeni. Těstovinám totiž dělá společnost „pan špenát“ a „paní brokolice“. Tento recept je živoucím důkazem, že i bezmasé jídlo může chutnat naprosto famózně.
TIP! Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?
Ingredience
Ingredience
- 500 g oblíbených těstovin
- 200 ml 33 % smetany ke šlehání
- 300 g mraženého listového špenátu
- 1 brokolice
- 1 stroužek česneku
- 150 ml zeleninového vývaru
- čerstvá citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- oblíbený tvrdý sýr k podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- 2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
- 3. Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
- 4. Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 5. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem.