Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou
Jaké jídlo zaručeně přiláká každého strávníka do kuchyně? Ano, tušíte správně – nočky s úžasně voňavou jahodovou omáčkou. Výsledkem vyvážené smetanově ovocné chuti bude největší kuchařova pocta – dokonale čisté talíře.
Ingredience
Ingredience na noky
- Kůra z jednoho citronu
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 300 g hrubé mouky (+ na podsypávání)
- 100 g hladké mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
- 4 vejce
Ingredience na omáčku
- 600 g jahod
- 1 smetana (33%)
- Pár lístků máty
- Moučkový cukr podle chuti a sladkosti jahod
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Všechny ingredience na noky smíchejte v misce a vypracujte z nich lehce tuhé, ale pořád lepivé těsto.
- 2. Hojně si pomoučněte val a dejte na něj 1/3 těsta. Z toho vytvarujte „hada“ a nakrájejte ho na stejné kousky.
- 3. Z každého kousku rukama vytvarujte kuličku. Stejným způsobem připravte kuličky i ze zbylého těsta.
- 4. Do hrnce dejte vařit dostatek vody a až bude pořádně vřít, přidejte 1/3 noků.
- 5. Až vyplavou na povrch, jsou hotové a dirkovanou naběračkou je můžete vyndat.
- 6. Stejně pokračujte i s dalšími noky. (Nevařte všechny najednou, protože by se zdeformovaly.)
- 7. Než budou hotové noky, připravte omáčku rozmixováním jahod se smetanou, cukrem a mátou.
- 8. Do hlubokého talíře dejte omáčku, do ní vložte noky a vše ozdobte čerstvou mátou.
K podávání se hodí také zakysaná smetana nebo bílý jogurt.