Tvarožník
Jako další tip na pečení si pro vás foodblogerka Tereza z blogu Foodlover.cz připravila sladký tvarožník. Vyzkoušejte tento tvarohový dezert třeba už o víkendu.
Ingredience
- 2 tučné měkké tvarohy (500 g)
- 150 g cukru moučka
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce rumu
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Vejce rozklepneme a oddělme bílky a žloutky.
- 2. V míse utřeme tvaroh, žloutky, cukr, vynilkový cukr, rum a citronovou šťávu. Vedle smícháme mouku s kypřícím práškem a solí.
- 3. Vyšleháme si bílky do tuha. K tvarohu po částech přidáváme ušlehaný bílek a mouku, opatrně vmícháme stěrkou, vše dobře spojíme v kompaktní těsto.
- 4. Troubu předehřejeme na 200 °C, na dno postavíme pekáč s vodou.
- 5. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a stěrkou srovnáme.
- 6. Formu přemístíme do trouby a ihned stáhneme teplotu na 160 °C. Pečeme cca 45 minut, až je tvarožník krásně zlatavý.