Vafle z jogurtového těsta
Máte doma vaflovač? Že už jste ho hodně dlouho nepoužívali? Teď je ta správná doba ho znovu oprášit. Zavzpomínejte si na časy, kdy jste si připravovali vafle téměř každý den. Máme pro vás totiž naprosto jednoduchý recept, s nímž vám mohou pomoci i vaše děti. Základem těsta je bílý jogurt. Proto bude příjemně vláčné, a navíc dobře stravitelné. Aby byly podomácku vyrobené vafle naprosto dokonalé, ozdobte je jahodami a přidejte pár lžiček jogurtu. Nechte si chutnat.
Tip: Nezdá se vám odstín másla? Věděli jste, že jeho barva se liší v závislosti na ročním období a tedy krmivu dojnic? V době pastev a zeleného krmení je máslo žlutější díky vyššímu obsahu karotenu. Naopak v zimním období je spíše bílé. Nebarvené máslo má přirozeně smetanově lehce nažloutlou barvu.
Ingredience
Ingredience
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 vejce
- 50 g rozpuštěného másla + na vymazání vaflovače
- 50 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička kypřicího prášku
- ½ lžička jedlé sody na pečení
- špetka soli
Na podávání
- jogurt
- čerstvé jahody
- moučkový cukr
Postup
- 1. V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob, sodu a sůl.
- 2. K sypké směsi přidejte jogurt, vejce, med a máslo a důkladně promíchejte.
- 3. Do vymazaného vaflovače lijte směs a pečte vafle.
- 4. Vafle podávejte s jogurtem, čerstvými jahodami a cukrem.