Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka je tradičně v období Velikonoc nejčastějším pokrmem. Nejen vejce, ale i majonézu a další základní suroviny nezapomínejte vybírat v co nejlepší kvalitě. Vyzkoušejte vaječnou pomazánku podle našeho receptu.

Ingredience

  • 9 vajec
  • 250 g pomazánkového másla
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
  • 2. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
  • 3. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
  • 4. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
  • 5. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami.