Vaječná pomazánka
Vaječná pomazánka je tradičně v období Velikonoc nejčastějším pokrmem. Nejen vejce, ale i majonézu a další základní suroviny nezapomínejte vybírat v co nejlepší kvalitě. Vyzkoušejte vaječnou pomazánku podle našeho receptu.
Ingredience
- 9 vajec
- 250 g pomazánkového másla
- 4 lžíce majonézy
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
- 2. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
- 3. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
- 4. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
- 5. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami.