![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)
Vajíčkový salát
Kdy jindy jsou vejce tak populární jako o Velikonocích? Odpověď je jednoduchá: nikdy! Receptů na jejich úpravu, je celá řada. Jemná chuť vajec a schopnost perfektně zasytit z nich dělají ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý. Zkuste tentokrát přidat na kousky nakrájený řapíkatý celer, ředkvičky a cibuli a vše dochutit lehkým jogurtovo-hořčičným dresinkem. Troufáme si tvrdit, že si na této kombinaci pochutnají i ti, kteří jinak řapíkatému celeru moc neholdují.
TIP: Preferujete-li kvalitu bio, tedy produkty ekologického zemědělství, protože vám víc chutnají a taky rádi podpoříte dobrou myšlenku, sáhněte třeba po Bio vejcích Schubert.
Ingredience
Ingredience
- 10 vajec
- 1 červená cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- svazek ředkviček včetně listů
- 400 g bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- 2. Na malé kousky pak nakrájejte také celer, ředkvičky a cibuli.
- 3. Vše promíchejte, přidejte jogurt, hořčici, osolte a opepřete.
- 4. Nakonec přeberte pár hezkých ředkvičkových listů, pokrájejte je nadrobno a také přidejte do salátu.
![](/assets/images/layout/classman-6.png)
Další recepty
![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)