Vanilkové rohlíčky

Voní vanilkou a při prvním kousnutí se příjemně rozsypou na jazyku. Řeč je samozřejmě o vanilkových rohlíčcích. Aby se vám povedly co nejlépe, vybírejte suroviny označené logy kvality. Díky tomu budou vanilkové rohlíčky doopravdy poctivé.

Ingredience

  • 350 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • Špetka soli
  • 430 g hladké mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů

Na obalení

  • 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry
Obtížnost:
Čas přípravy: 90 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
  • 2. Těsto zabalte do potravinové a uložte alespoň na hodinu do lednice.
  • 3. Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte plech pečícím papírem.
  • 4. Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou
  • 5. Pečte do růžova a po vyndání nechte rohlíčky pár minut vychladnout.
  • 6. Ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.