Vanilkové rohlíčky
Voní vanilkou a při prvním kousnutí se příjemně rozsypou na jazyku. Řeč je samozřejmě o vanilkových rohlíčcích. Aby se vám povedly co nejlépe, vybírejte suroviny označené logy kvality. Díky tomu budou vanilkové rohlíčky doopravdy poctivé.
Ingredience
- 350 g másla
- 100 g moučkového cukru
- Špetka soli
- 430 g hladké mouky
- 150 g mletých vlašských ořechů
Na obalení
- 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
90 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
- 2. Těsto zabalte do potravinové a uložte alespoň na hodinu do lednice.
- 3. Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte plech pečícím papírem.
- 4. Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou
- 5. Pečte do růžova a po vyndání nechte rohlíčky pár minut vychladnout.
- 6. Ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.