Vegetariánský koláč

Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A tento slaný koláč vypadá přímo nádherně, co myslíte? Výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a upečený je doslova za pár minut. Celý chutná po rajčatech a ta do koláče přináší prospěšný antioxidant lykopen, který se díky tepelné úpravě ještě lépe vstřebává do našeho těla.

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 6 lžic kečupu
  • 1 menší cuketa
  • 2 větší rajčata
  • Hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Listové těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu.
  • 2. Česnek oloupejte a vložte do mixéru spolu s kečupem. Přidejte do něj i bazalku nasekanou nadrobno, špetku soli a čerstvě namletý pepř. Vše rozmixujte.
  • 3. Listové těsto na několika místech propíchejte vidličkou a poté ho potřete připraveným červeným základem.
  • 4. Cuketu i rajčata nakrájejte na kolečka a poklaďte na koláč.
  • 5. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180°C, zhruba 25-35 minut.
Podle chuti můžete na koláč přidat vás oblíbený sýr, nebo do červeného základu vmíchat špetku chilli.