Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou
Jak si představujete snídani šampiónů? Možná přesně takovou, jako je tahle. Formička na muffiny plná zapečeného vejce se slaninou a orestovaných hub. Překvapte svou rodinu, partnera, kamarádku, přátele… Vstaňte o půl hodinky dřív a užívejte si, jak libá vůně slaniny probudí zbytek domácnosti. Nikdy nevíte, kdy se vám budou u ostatních hodit plusové body, které za vaši snídani snů rozhodně získáte.
TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.
Ingredience
Ingredience
- 6 vajec
- 250 g slaniny
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
- 100 g žampionů
- 6 lžic mléka
- hrst hladkolisté petržele
- 1 lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
- 2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
- 3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
- 4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
- 5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
- 6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.