Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

Jak si představujete snídani šampiónů? Možná přesně takovou, jako je tahle. Formička na muffiny plná zapečeného vejce se slaninou a orestovaných hub. Překvapte svou rodinu, partnera, kamarádku, přátele… Vstaňte o půl hodinky dřív a užívejte si, jak libá vůně slaniny probudí zbytek domácnosti. Nikdy nevíte, kdy se vám budou u ostatních hodit plusové body, které za vaši snídani snů rozhodně získáte. 

TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.


Ingredience

Ingredience

  • 6 vajec
  • 250 g slaniny
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 100 g žampionů
  • 6 lžic mléka
  • hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
  • 2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
  • 3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
  • 4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  • 5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
  • 6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.