Zapečené palačinky se sýrem a šunkou, zeleninové hranolky a vyšlehaná lučina s pažitkou
Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Mějte na paměti, že malé množství surovin v receptu o to více vyžaduje jejich kvalitu. Proto v obchodě vybírejte pečlivě. Zárukou jsou značky kvality (např. Klasa, BIO a Regionální potravina), jejichž loga znáte z obalů výrobků a poukazují na mimořádné vlastnosti těchto oceněných produktů. Aby byl váš oběd nebo večeře ještě o něco výživnější, nabízíme vám coby přílohu hranolky ze zeleniny. Neošidíme vás ani o příjemně svěží dip v podobě vyšlehané lučiny s trochou smetany a pokrájenou čerstvou pažitkou.
Ingredience
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 200 g plátkového sýra
- 200 g dětské šunky
- 70 g salátové okurky
- 70 g mrkve
- 70 g papriky
- 70 g řapíkatého celeru
- 250 g lučiny
- 50 g pažitky
- 10 ml smetany
- olej
- sůl
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vymícháme palačinkové těsto.
- 2. Na rozpálenou pánev nalijeme těsto a uděláme tenké palačinky.
- 3. Do palačinek dáme plátky šunky a 100 g sýra. Zbylý sýr poklademe na vrch palačinky a dáme zapéct do trouby na 200 °C na 6 minut.
- 4. Okurku, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na stejné hranolky (řapíkatý celer oloupeme škrabkou).
- 5. Lučinu vyšleháme s trochou smetany a přidáme jemně nakrájenou pažitku.