Zapečený chléb s vejcem
I z obyčejného chleba se dá vykouzlit skvělá svačina nebo večeře. Chlebový sendvič plněný slaninou a sýrem, zapečený na grilu se zakysanou smetanou, ozdobený volským okem a pažitkou. Zní to možná složitě, ale příprava není tak pracná, jak by se zdálo. Víte, jak poznáte vhodný chléb na přípravu této pochoutky? Správný chléb by měl po zmáčknutí zapraskat a spodní kůrka by měla po poklepání „zazvonit“.
Ingredience
- 4 krajíce chleba
- 1 lžíce kečupu
- 2 vejce
- 100 g slaniny
- 100 g strouhaného sýra na náplň (viz 1. bod postupu)
- 50 g strouhaného sýra do směsi na zapečení (viz 3. bod postupu)
- 4 lžíce zakysané smetany
- 50 g másla
- sůl, pepř
- pažitka
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.
- 2. Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.
- 3. V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.
- 4. Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“.
- 5. Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.
- 6. Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.