Zdravá a hravá snídadně: Ovesný ježeček
Pokud rádi sladíte medem, přidáváte ho různých pokrmů, třeba do dezertů a snídaní a jste zkrátka "medoví", máme pro vás skvělou zprávu. Kvalita našeho medu je velmi vysoká, což dokazují i úspěchy českých včelařů v soutěži Regionální potravina. Letos uspěl med květový Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Karla Kolínka a BIO med květový od Dušana Michálka z Kyselky.
Ingredience
Ingredience
- bílý jogurt
- ovesné vločky
- banán
- borůvky
- med
- lískové nebo vlašské ořechy
- mandle
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Do misky dejte bílý jogurt, kousky banánu, borůvky a ořechy a vše zalijte trochou medu.
- 2. Na směs poklaďte vrstvu ovesných vloček tak, aby zcela zakryla ingredience pod ní.
- 3. Broskev pokrájejte tak, aby vznikly malé trojúhelníčky (cca 30 ks). Na vrstvu vloček je poklaďte tak, aby vytvořily ježčí bodliny jako na obrázku. Ze dvou koleček banánu a tří borůvek utvořte čumáček a oči.