Zdravá a hravá snídadně: Ovesný ježeček

Pokud rádi sladíte medem, přidáváte ho různých pokrmů, třeba do dezertů a snídaní a jste zkrátka "medoví", máme pro vás skvělou zprávu. Kvalita našeho medu je velmi vysoká, což dokazují i úspěchy českých včelařů v soutěži Regionální potravina. Letos uspěl med květový Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Karla Kolínka a BIO med květový od Dušana Michálka z Kyselky.

Ingredience

Ingredience

  • bílý jogurt
  • ovesné vločky
  • banán
  • borůvky
  • med
  • lískové nebo vlašské ořechy
  • mandle
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Do misky dejte bílý jogurt, kousky banánu, borůvky a ořechy a vše zalijte trochou medu.
  • 2. Na směs poklaďte vrstvu ovesných vloček tak, aby zcela zakryla ingredience pod ní.
  • 3. Broskev pokrájejte tak, aby vznikly malé trojúhelníčky (cca 30 ks). Na vrstvu vloček je poklaďte tak, aby vytvořily ježčí bodliny jako na obrázku. Ze dvou koleček banánu a tří borůvek utvořte čumáček a oči.