Zdravá a hravá snídaně: Dráček z rohlíku
TIP! Na rohlík si můžete namazat Choceňské tradiční pomazánkové nebo Jaroměřické tradiční pomazánkové, které nabízejí mnoho rozmanitých příchutí a mají značku kvality Klasa. Doporučujeme také zkusit TRIANGL – čerstvý sýr s pažitkou ze Statku BOR ZEOS, který letos uspěl v soutěži Regionální potravina v Karlovarském kraji.
Ingredience
Ingredience
- den starý rohlík
- pomazánkové/máslo/ žervé
- červená a žlutá paprika
- mrkev
- černé olivy
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
15 min.
Porcí:
1
Postup
- 1. Rohlík pokrájejte na kolečka, červenou papriku na kratší, tenčí nudličky a žlutou papriku na malé trojúhelníčky. Z mrkve vykrájejte „plameny“ a „drápy“.
- 2. Kolečka z rohlíků namažte pomazánkovým máslem a dozdobte červenou paprikou a olivami.
- 3. Kolečka na talíři uspořádejte do tvaru draka. Hlavu vytvoříte tak, že kolečko rohlíku lehce „vykousnete“. Další kolečko rozpulte a utvořte z něj rozevřenou tlamu, ze které šlehají mrkvové plameny.
- 4. Ze špiček od rohlíků vyrobte ocas, z trojúhelníčků ze žluté papriky ostny.