Zdravá a hravá snídaně: Omeleta ve tvaru ježečka
Až budete si připravovat k snídani hravou omeletu ve tvaru ježečka, nezapomeňte na mléko. Věděli jste, že rozdíl v obsahu bílkovin, vitaminů a minerálů je mezi čerstvým a trvanlivým mlékem zcela minimální? Hledejte v obchodech značky kvality a neuděláte chybu, ať už zvolíte Čerstvé mléko od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o., Opočenské čerstvé mléko (plnotučné, polotučné), Čerstvé mléko z podhůří Orlických hor – plnotučné (všechna tři od BOHEMILK, a.s.), Farmářské mléko od FARMERS spol. s r. o., Jihočeské mléko lahodné (polotučné, polotučné) od Madety, či Jihočeské mléko lahodné plnotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Ingredience
Ingredience
- 3 vejce
- 1 lžíce mléka
- kousek másla
- 1 lžíce nasekané pažitky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Zdobení
- 1 vařené vejce
- 100 g polníčku
- 3 ředkvičky
- černé olivy
- olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Rozklepněte tři vejce do misky a přilijte lžíci mléka. Vše osolte, lehce opepřete a prošlehejte vidličkou. Dle chuti vmíchejte i se lžicí nasekané pažitky či jiných bylinek.
- 2. Na pánvi na středním plamenu rozpusťte 1/2 lžíce másla a pokryjte jím celou plochu pánve. Pak vlijte vaječnou směs a nechte ji zatuhnout.
- 3. Hotovou omeletu přehněte v polovině a dozdobte. Očko ježkovi vyrobte z vařeného vejce, čumáček a tlapičky z černých oliv, ostny vykrájejte z ředkviček. Svrchní části ředkviček s natí posaďte ježkovi na záda jako ulovenou kořist.
- 4. Polníček lehce pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete a přidejte k omeletě.