Zdravá a hravá snídaně: Rybičky se šunkou
Máte chuť na chleba? Pokud si potrpíte na opravdu dobrý chleba a rádi zkoušíte regionální speciality, doporučujeme Bramborový chléb s pšeničným kvasem od Tomáše Kroulíka (Naše DOBRÁ pekárna), který letos uspěl v soutěži Regionální potravina v Pardubickém kraji. Zaujali nás i další vítězové, třeba Chléb benešovský (DOPES, s.r.o. Jihomoravský kraj) nebo Žitný chléb s dýní (Luníček s.r.o., Královehradecký kraj).
Ingredience
Ingredience
- tmavý chleba
- šunka
- sýr
- máslo/žervé
- salátová okurka
- několik větších mrkví
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
10 min.
Porcí:
1
Postup
- 1. Z toustového chleba pomocí vykrajovátka vykrájejte rybičky, z dalších plátků chleba pak vykrojte loď a plachtu.
- 2. Rybičky namažte žervé, nebo máslem a poklaďte na ně šunku vykrojenou stejným vykrajovátkem. Následně rybičce vyrobte oči a šupiny z černých oliv.
- 3. „Loďku“ a „plachtu“ ozdobte plátkovým sýrem, stožár vykrojte ze salátové okurky.
- 4. Salátovou okurku a větší mrkve umyjte, oškrábejte slupku a nakrájejte je na tenčí kolečka. Z nich pak vykrájejte malým vykrajovátkem „bublinky“ a „mořské hvězdice“. Z ostrouhaných, omytých kousků mrkve vytvořte mořské vlny.