

Zdravá a hravá snídaně: Rybičky z palačinek
Také si k snídani rádi dáte čerstvě usmaženou palačinku? A máte ji rádi s tvarohem, čokoládou nebo džemem? Pokud dokážete ocenit opravdu kvalitní džemy vyráběné u nás, zkuste výběrové džemy Fructusterrae, které vznikají v Rýmařově. Hned vám bude jasné, proč uspěly v soutěži Regionální potravina.
Ingredience
Ingredience
- 250 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 1 balení vanilkového cukru
- špetka soli
- 140 g hladké mouky
- olej nebo máslo na opékání
Na ozdobení
- tvaroh
- džem
- moučkový cukr
- banán
- jahody
- borůvky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr a sůl a postupně přidávejte mouku. Směs důkladně prošlehejte metličkou.
- 2. Rozehřejte pánev, potřete ji olejem nebo máslem a poté se pusťte do smažení.
- 3. Palačinky potřete oblíbeným džemem nebo tvarohem a přeložte je na čtvrtiny.
- 4. Banán nakrájejte na kolečka a jahody překrojte na poloviny.
- 5. Z koleček banánu a borůvek rybičkám vyrobte oči, další borůvky použijte na „bublinky“. Z jahod vytvořte ploutvičky.

Další recepty
