Zdravá a hravá snídaně: Zvířátka z lívanců

Usmažte si lívance jako od babičky s moukou Babiččina volba mouka HLADKÁ pšeničná! Použít můžete i Pšeničnou mouku hladkou světlou od společnosti Český mlynář s.r.o. nebo Zátkovu mouku pšeničnou hladkou světlou „00“ (Europasta SE). V Pekárně „U MLÝNA“ v Horní Lidči Jan Slovák mele různé druhy, na výběr je Mouka prosévaná pšeničná, Mouka prosévaná žitná, Mouka celozrnná pšeničná a Mouka celozrnná žitná. Všechny mají značku Klasa. 


Ingredience

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • máslo na smažení

Na ozdobení

  • ovoce - jahody, borůvky, banán, broskev
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a přidejte mléko prošlehané s vejcem.
  • 2. Metličkou vše prošlehejte v husté těsto. Do něho zašlehejte rozpuštěné máslo.
  • 3. Na pánvi rozehřejte máslo. Naběračkou na pánev vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.
  • 4. Hotové lívance pokládejte na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
  • 5. „Ouška“ a „čumáček“ vytvořte vykrajovátkem, nebo upečte speciální mini lívanečky.
  • 6.