Zdravá a hravá snídaně: Zvířátka z lívanců
Usmažte si lívance jako od babičky s moukou Babiččina volba mouka HLADKÁ pšeničná! Použít můžete i Pšeničnou mouku hladkou světlou od společnosti Český mlynář s.r.o. nebo Zátkovu mouku pšeničnou hladkou světlou „00“ (Europasta SE). V Pekárně „U MLÝNA“ v Horní Lidči Jan Slovák mele různé druhy, na výběr je Mouka prosévaná pšeničná, Mouka prosévaná žitná, Mouka celozrnná pšeničná a Mouka celozrnná žitná. Všechny mají značku Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 2 lžíce másla
- máslo na smažení
Na ozdobení
- ovoce - jahody, borůvky, banán, broskev
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a přidejte mléko prošlehané s vejcem.
- 2. Metličkou vše prošlehejte v husté těsto. Do něho zašlehejte rozpuštěné máslo.
- 3. Na pánvi rozehřejte máslo. Naběračkou na pánev vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.
- 4. Hotové lívance pokládejte na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
- 5. „Ouška“ a „čumáček“ vytvořte vykrajovátkem, nebo upečte speciální mini lívanečky.
- 6.