Zdravá a hravá sníděně: Muchomůrky z vajíček

Až budete připravovat tuto hravou snídani, mějte na paměti, že nejlépe chutnají rajčata, která měla čas dozrát a nemusela urazit dlouho cestu. Kvalitní rajčata na trh dodává zahradnický podnik Jižní Morava, a. s. nebo Zemědělské Družstvo Haňovice. Doporučujeme na obalech hledat BIO zebru.

Ingredience

Ingredience

  • 10 vajec
  • 10 větších, kulatých rajčat
  • tvaroh
  • polníček
  • sůl
  • pepř
  • pečivo
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 10

Postup

  • 1. Deset vajec uvařte natvrdo, tedy asi 10 minut. Nechte je vychladnout a pak je vyloupejte ze skořápek.
  • 2. Z vrchu vajec odřízněte přibližně jejich 1/3. Vydlabejte z nich žloutek a utřete ho s tvarohem, který lehce osolte a opepřete. Směsí pak vejce opět naplňte.
  • 3. Rajčata omyjte, skrojte jejich vršky u stopek a vydlabejte tak, aby z nich šel vytvořit klobouček. Vydlabaná rajčata usaďte na vejce a dozdobte je tvarohem, aby klobouček měl bílé puntíky.
  • 4. Jedlé muchomůrky posaďte do „trávy“ z polníčku, který zakapejte olivovým olejem. Podávejte s oblíbeným pečivem.