Zeleninová kapsa
Když se kouknete na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.
Ingredience
Na placky
- 500 g hladké mouky
- 100 ml slunečnicového oleje
- 280 ml horké vody
- 1 lžička soli
Na náplň
- ½ ledového salátu
- 3 velká rajčata
- ½ salátové okurky
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 150 g přírodního čerstvého sýra
Na zálivku
- 150 ml bílého jogurtu
- sůl
- pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
50 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
- 2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
- 3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
- 4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
- 5. Bílý jogurt opepřete a osolte.
- 6. Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem a zarolujte.
Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 °C.