Zeleninová kapsa

Když se kouknete na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat. 


Ingredience

Na placky

  • 500 g hladké mouky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 280 ml horké vody
  • 1 lžička soli

Na náplň

  • ½ ledového salátu
  • 3 velká rajčata
  • ½ salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 150 g přírodního čerstvého sýra

Na zálivku

  • 150 ml bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
  • 2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
  • 3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
  • 4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
  • 5. Bílý jogurt opepřete a osolte.
  • 6. Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem a zarolujte.
Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 °C.