Zeleninová polévka s máslovými noky
Chutná polévka se dá připravit i bez masa. Tato je plná čerstvé zeleniny a výborně vás zasytí díky jemným máslovým nočkům. Vyzkoušejte ji třeba v neděli – je rychlá a vám tak zbyde dostatek času na společné chvíle s rodinou.
Ingredience
Ingredience na polévku
- 3 ředkvičky
- 1 - 2 řapíky celeru
- 1 jarní cibulka
- 150 g květáku
- 2 mrkve
- 30 g másla a 1 lžíce oleje
- Čerstvý libeček a petržel
- 1,2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- Sůl, pepř
Ingredience na noky
- 80 g změklého másla
- 130 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- Lžička nasekané petrželky
- Sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
25 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky o podobné velikosti.
- 2. V hrnci rozehřejte máslo s olejem a postupně na něm krátce osmahněte zeleninu.
- 3. Zalijte vše vývarem a přidejte libeček nasekaný i se stonkem.
- 4. Pomalu přiveďte k varu a poté vařte už jen krátce, aby se zelenina úplně nerozvařila.
- 5. Připravte si noky tak, že vyšleháte máslo do pěny a postupně k němu vmícháte zbylé ingredience.
- 6. Až se začne polévka vařit, pomocí dvou lžiček tvarujte z těsta nočky a vhazujte je do polévky.
- 7. Noky jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Pokud je hotová i zelenina, můžete polévku podávat.