Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.
Ingredience
- 1 vepřová panenka
- sůl
- pepř
- snítka šalvěje
- 1 červená cibulka
- 100 g másla
- pečené brambory
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
- 2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
- 3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- 4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
- 5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
- 6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.