Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Ingredience

  • 1 vepřová panenka
  • sůl
  • pepř
  • snítka šalvěje
  • 1 červená cibulka
  • 100 g másla
  • pečené brambory
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  • 2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
  • 3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  • 4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
  • 5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  • 6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.