Vepřové kotlety na hruškách
Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.
TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 hrušky
- 1 červená cibule
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá šalvěj
- 1 lžíce kmínu
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
- 2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
- 3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
- 4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.