Horký jablečný mošt se skořicí
Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne podzim? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který…
přečíst
Jablečný štrúdl s domácím vanilkovým pudinkem
Jaký jiný dezert vás napadne jako první, když se podíváte na jablka? Domácí štrúdl nám často připravovaly naše babičky a maminky. Pokrm, který vždy…
přečíst
Jemný cibulový krém s bylinkovými krutony
Mnohými je tento skvělý druh zeleniny trochu opomíjen. Bereme ji jako naprostou samozřejmost. Přesto si bez cibule nedokážeme českou kuchyni představit.…
přečíst
Gratinované brambory s tymiánem
Pokud věnujeme bramborám lehkou péči, můžeme z nich vytvořit naprosto skvělý pokrm, kterým potěšíme celou rodinu. Tentokrát si připravíme gratinované…
přečíst
Karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou a rybízovým džemem
Naprostá klasika, co se podzimního ovoce týče – jablka. Touto dobou dozrává naprostá většina tuzemských jablek. Představit si český podzim bez jablek je…
přečíst
Bramboráčky na sádle, čerstvé křenové zelí, smažená cibulka
Jaké plodiny a druhy zeleniny se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Nejspíš budou ve vašem výběru brambory, zelí a cibule. Pro podzimní měsíce…
přečíst