Celozrnné mouky mají více antioxidantů, ale…
Pokud by se vás někdo zeptal, zda nám více prospívá mouka klasická, vyrobená jen z jádra zrna, nebo celozrnná, zajisté zvolíte druhou možnost.…
přečíst
Neomezujme se pouze na mouku pšeničnou
Když se řekne mouka, většina z nás si vybaví klasiku, tedy pšeničnou. Přitom už se u nás naprosto běžně vyrábějí také mouky žitné, ječné, ovesné…
přečíst
Jaké je složení pšeničného zrna a jak se zpracovává?
Snad každý z nás viděl nějakou pohádku se starým mlýnem, kde se vyrábí mouka. Tu pak nosí v pytlech na zádech čeledíni, div že se jim…
přečíst
Seznamte se s moukou
Nejčastěji se vyrábí z pšenice a nikdy se nebělí. Řeč je samozřejmě o mouce, zdroji snadno dostupné energie ve formě škrobu, který je velmi…
přečíst
Snadné vaření s našimi pomocníky
Kdo by si to nechtěl v kuchyni zjednodušit! Co všechno může pomoci kromě různých mechanických pomocníků, jako jsou třeba roboty? Třeba naše…
přečíst
Na co si dát pozor při výběru a skladování moštu?
Pokud dostanete chuť na mošt, není nic jednoduššího než zajít na farmářský trh nebo do obchodu. A protože mají zrovna sezónu, nejspíše budete…
přečíst