Seznamte se s moukou
Nejčastěji se vyrábí z pšenice a nikdy se nebělí. Řeč je samozřejmě o mouce, zdroji snadno dostupné energie ve formě škrobu, který je velmi…
přečíst
Snadné vaření s našimi pomocníky
Kdo by si to nechtěl v kuchyni zjednodušit! Co všechno může pomoci kromě různých mechanických pomocníků, jako jsou třeba roboty? Třeba naše…
přečíst
Na co si dát pozor při výběru a skladování moštu?
Pokud dostanete chuť na mošt, není nic jednoduššího než zajít na farmářský trh nebo do obchodu. A protože mají zrovna sezónu, nejspíše budete…
přečíst
Je libo mošt z ovoce, nebo z koncentrátu?
Zkoumáte někdy etikety výrobků? Pokud ano, mohli jste si všimnout, že jsou některé ovocné šťávy vyrobené z koncentrátu. Co si pod tím vůbec…
přečíst
Jak se mošty vyrábí?
Pokud bydlíte na malém městě nebo na vesnici, nejspíše máte v blízkém okolí nějakou moštárnu. Tam donesete jablka a necháte je vylisovat. Za…
přečíst
Začíná sezóna moštů! Co přesně je mošt?
Když zaslechnete slovo „mošt“, nejspíše se vám objeví před očima obrázek čerstvě vylisovaných jablek. U nás je nejrozšířenější právě jablečný.…
přečíst