Proč tolik milujeme rajčata?
Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století. Navíc byla zpočátku považována za…
přečíst
Jak doma skladovat brambory?
O bramborách je známo, že se jim nejlépe daří v chladu a ve vlhku. Co když ale nemáte sklep, který nabízí ideální podmínky? Vyplatí se tedy…
přečíst
Jaké brambory do salátu, kaše, nebo coby přílohu?
Proč má někdy bramborová kaše dokonalou konzistenci a jindy máte pocit, že to zkrátka není ono? Nebo jak to, že jsou přílohové brambory příliš…
přečíst
Proč jíst brambory aneb Co všechno z nich získáme
Přestože se ve světě více než brambory konzumují pšenice, rýže a kukuřice, v našich zeměpisných šířkách patří bramborám 2. místo hned za pšenicí…
přečíst
Naše bramborářství je mezi nejšetrnějšími v Evropě
Bramborová medaile. I tak by se dalo charakterizovat umístění brambor z hlediska zkonzumovaného množství plodin ve světě. Před nimi jsou už…
přečíst
Jak ideálně skladovat ryby?
Jedna věc je dobře rybu vybrat, druhá je ovšem umět ji správně uskladnit. Určitě se shodneme na tom, že bychom ji neměli nechávat při pokojové…
přečíst