Jogurt – jeden denně dokáže zázraky
Plnohodnotné bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, vápník, fosfor, vitaminy, především řady B, významné stopové prvky, prospěšné živé…
přečíst
„Máslové“ tipy, které ocení každá hospodyňka
S máslem můžeme v kuchyni vykouzlit téměř cokoliv. Kdo ho jednou ochutná nebo s ním pracuje, nespokojí se už se žádnou jeho náhražkou. Můžeme…
přečíst
Jaké máme druhy másla? Proč je nějaké více žluté?
Když si koupíte máslo a je o žlutější než obvykle, možná vás napadnou dvě věci. Buď je žluklé, což poznáte podle zápachu. Nebo to není máslo,…
přečíst
Co je přínosnější pro tělo – máslo nebo margarín?
V devadesátých letech minulého století nastala obrovská propagace rostlinných tuků. Naopak stará dobrá klasika – máslo, ale i sádlo – se stala…
přečíst
Co všechno najdete v másle? Z tuků jedině mléčný!
Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi…
přečíst
Slanina – raději smažit, nebo podávat za studena?
U slaniny se nabízí jednoduchá volba – připravit si ji na pánvi, nebo si na ní pochutnat jen tak, za studena s pečivem. Dá se určit, co je pro…
přečíst