Pečivo, jedna ze základen výživové pyramidy
Vzpomenete si na den, kdy jste si nedali křupavý rohlík, housku, bagetku či jiný výrobek běžného pečiva? Nejspíše byste se museli hodně zamyslet…
přečíst
Benefity chytrých (IQ vejce) a cereálních vajec
Už jste někdy zkusili jiná než klasická vejce? Máme na mysli tzv. IQ vejce nebo cereální. Potraviny, které obsahují ještě něco navíc, a proto…
přečíst
Proč jsou některá vejce větší anebo mají tmavší žloutek?
O vejcích se tradovalo poměrně hodně mýtů. Nejspíše jste si zapamatovali, že jejich kvalitu poznáte podle barvy žloutku. Čím sytější, tím lepší.…
přečíst
Jak poznáte čerstvá vejce? A jak s nimi nakládat?
Abychom se vyvarovali zbytečných chorob z nesprávného skladování vajec, je dobré znát pár prostých a snadno zapamatovatelných zásad. Také vám…
přečíst
Kód na vejci ukáže nejen zemi původu
V dnešní době nás při výběru potravin velmi ovlivňuje také fakt, z jaké země pocházejí. U vajec se ovšem nenechte zmást. Některé údaje totiž…
přečíst
Vejce, jedna z nejvýživnějších potravin
Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje…
přečíst