Snadné vaření s našimi pomocníky
02. 11. 2020
Kdo by si to nechtěl v kuchyni zjednodušit! Co všechno může pomoci kromě různých mechanických pomocníků, jako jsou třeba roboty? Třeba naše kartičky s „vychytanými“ postřehy, na kterých najdete třeba převody z angloamerického do metrického systému, tipy, jakou vnitřní teplotu by měly mít různé druhy masa, aby byly naprosto dokonalé, nebo třeba vysvětlení zastaralých mír.
Ať už vaříte nebo pečete řadu let, či teprve začínáte, vždycky se hodí, když máte po ruce nějaký „taháček“. My jsme si jich pro vás připravili rovnou pět. Přemýšleli jsme, co nám samotným v kuchyni chybí k tomu, aby šlo všechno pěkně od ruky bez zbytečného zdržování a vyhledávání na mobilu s umaštěnýma rukama. Nejspíše jste tyhle situace taky párkrát zažili. Co přesně tedy najdete na našich kartičkách, které si můžete přichytit magnetkou třeba na lednici?
- Průměrný odhad hmotnosti často používaných surovin, jako jsou třeba brambory, okurka, mrkev, vejce, stroužek česneku apod. Hodí se to vědět kdykoliv, když dojdou baterky ve váze.
- Vysvětlení, co znamenají zastaralé míry typu mandel, kopa, palec, sáh apod. Tyto pojmy najdete třeba ve vaší rodinné kuchařce, která už pamatuje několik generací.
- Převodník měr z angloamerického systému do metrického. Jedná se např. o pojmy pinta, unce, tbsp. apod. Oceníte možná tehdy, když si vyberete recept podle obrázku, který je ovšem v angličtině.
- Převodník jednotek na jednoduché pomůcky. Co si pod tím vůbec představit? Třeba kolik gramů hladké mouky nebo rýže obsahuje 1 hrnek, kolik kapek i mililitrů najdete v jedné čajové lžičce atd.
- Jakou vnitřní teplotu by mělo mít maso, aby bylo dokonale připravené. Jistě víte, že každý druh masa (vepřové, hovězí, jehněčí aj.), nebo typ přípravy (rare, medium, well-done) vyžaduje odlišnou vnitřní teplotu.
Pokud byste chtěli být tvořiví, trochu si pohrát a možná i zapojit vaše děti, najdete navíc na každé kartičce „kreativní okénko“ s návody, jak vyrobit zvířátka z ořechů a z vajíček (nejen na Velikonoce), razítka z brambor a z řapíkatého celeru nebo vánoční ozdoby z těstovin.
Díky našim jednoduchým manuálům půjde v kuchyni všechno líp. Dobrou chuť!
V této sérii si můžete přečíst
- Vejce a cholesterol
- Bio vejce vs. vejce z klecových chovů
- Vejce plná antioxidantů pro zdraví očí
- Jak skladovat vejce
- Vyhlášení velikonoční soutěže
- Blogerka, která vaří s láskou a z kvalitních surovin
- Vejce – skvělý zdroj vitaminů a minerálů
- Známe prvního výherce Škody Fabia!
- Známe druhého výherce Škody Fabia!
- A je to tady! Soutěž má dalšího výherce
- Známe třetího výherce automobilu
- Třetí vůz Škoda Fabia předán!
- Přišla Vám SMS o přijetí herní karty do soutěže a kód ke stažení vyzváněcího tónu budíku?
- Tušíte, jak se označují kečupy s vyšším podílem rajčat?
- S výběrem vajec vám pomohou kódy
- Máme radost. Kvalitu si stříháte ve velkém stylu
- Chcete si střihnout více kvality?
- Výsledky kontrol SZPI potvrdily vysokou kvalitu potravin s oceněním KLASA a Regionální potravina
- Upozornění pro účastníky soutěže Střihněte si kvalitu!
- Známe druhého výherce vozu ŠKODA KAROQ!
- Poslední vůz ŠKODA KAROQ míří do Plzně!
- Gratulujeme nejaktivnějším soutěžícím letošního ročníku soutěže!
- Jak postupovat, když vám nedorazí vaše výhra
- Deseti soutěžícím posíláme překvapení od Klasáčka
- Svatá velikonoční trojice: vajíčka, zajíčci a kohoutci
- Soutěž o překvapení od Klasáčka, nebo praktický nákupní koš
- Pravidla k soutěžím v časopisu Puntík, Mateřídouška a Blesk Nedělníček
- V květnu rozkvétají pole, louky i balkóny
- Soutěž o překvapení od Klasáčka skončila
- V červenci trávíme hodně času u vody, kde jsou ryby doma
- V létě chutná ovoce nejlépe
- Hurá do školy s pořádnou svačinou
- Zářijová úroda je plná vitaminů
- Hurá do školy po pořádné snídani
- Kmín – koření oblíbené nejen díky vůni, ale i léčivým účinkům
- Jedinečná česká tradice – kmín kořenný
- Kvalitní med – základ voňavých perníčků
- Jak poznáte kvalitní cukr
- Tajemstvím zkušených pekařek je kvalitní kakao
- Kupovat kvalitní potraviny se vyplatí!
- Pasta, pasta, pasta – těstoviny mají zelenou!
- Staňte se profíkem ve výběru a v přípravě těstovin
- Klasáček odměnil dalšího výherce autem!
- Vaše výhry nepřišly?
- Známe třetího vítěze soutěže s Klasáčkem, který získal auto
- Nedoručené výhry? Prosíme o trpělivost.
- Vejce, jedna z nejvýživnějších potravin
- Kód na vejci ukáže nejen zemi původu
- Jak poznáte čerstvá vejce? A jak s nimi nakládat?
- Proč jsou některá vejce větší anebo mají tmavší žloutek?
- Benefity chytrých (IQ vejce) a cereálních vajec
- Kde si užijete spoustu legrace?
- Výhry, které potěší malé i velké
- Známe vítěze dvou elektrokol AUTHOR v soutěži s Klasáčkem
- Co očekáváme od potravin?
- Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
- Tušíte, jakou cestu urazily potraviny, než se dostaly na váš stůl?
- Od čeho se odvíjí ceny potravin?
- „Soutěž vybízí lidi, aby nakupovali kvalitní potraviny,“ prozradil první výherce vozu ŠKODA KAROQ.
- Český mák oceněn Chráněným zeměpisným označením
- Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?
- Vyhrajte léto na grilu s kvalitními potravinami!
- Navštivte Zemi živitelku a pochutnejte si na oceněných výrobcích
- Ryby – jak poznat čerstvé a jak zachovat co nejvíce vitaminu D?
- Etiketa i značky kvality vám napoví, jak poznat kvalitní potraviny
- Máme jedny z nejvíce bezpečných a kvalitních potravin na světě!
- Auto, poukázky, spotřebiče – vyhrajte s kvalitními potravinami!
- Lidé více preferují tuzemské výrobky. Co vše prozradil výzkum o kvalitě potravin?
- Ještě pár dní můžete právě vy vyhrát na rok Škodu Karoq!
- Soutěž Vánoční okno pro Klasáčka zná své vítěze
- Češi se zlepšují, plýtvají potravinami méně než před lety
- Pečlivá volba potravin dokáže zázraky. Jak začít?
- Do polévky lze použít i mrkvové slupky a starou nať
- Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin
- Nakupujte kvalitu, vyhrajte auto a mnoho dalších cen. Spotřebitelská soutěž je zpět!