Vyznáte se v jakostních třídách šunek? Šunky třídy nejvyšší jakosti a třídy výběrové musejí být „celosvalové“. Jsou tedy vyrobeny z celé anatomické části nebo z celých svalů.… přečíst
Snižuje trvanlivost mléka jeho výživové vlastnosti? Mléka se mezi sebou liší v obsahu tuku a ve způsobu jeho tepelného ošetření. Běžně je k dostání mléko nízkotučné (max. 0,5 % tuku), polotučné … přečíst
Klobásy a maso – nezáleží jenom na kvantitě, ale i na kvalitě Kvalitu klobás lze snadno odhadnout i podle toho, kolik obsahuje přídatných látek, které slouží ke zvýraznění chuti, vůně a barvy, popřípadě k… přečíst
Je libo klobása? Co sledovat na její etiketě? Jak poznat kvalitní klobásy? Platí, že kvalitní klobásy obecně obsahují vysoký podíl kvalitního masa, optimální podíl tuku a co nejméně… přečíst
Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat? Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a… přečíst
Vyberte si správně sýr eidam Slovem „sýr“ nebo „sýrový“ lze označit jen výrobek vyrobený z mléka živočišných druhů sýrařskou technologií. Proto si dejte pozor na náhražky … přečíst