Experimentujte s moukami, nemáme přece jen pšeničnou
03. 02. 2020
Nejprodávanějším moukou je u nás pšeničná mouka hladká světlá. V pekařství platí, že čím více lepku, tím je mouka kvalitnější. Na trhu jsou však k dostání i mouky bez lepku či s vysokým obsahem rozpustné vlákniny, stejně tak i mouky z různých druhů obilnin (např. ječmen, kukuřice, proso apod.).
Více tipů o kvalitních potravinách najdete na našem webu Akademie kvality. V záložce Recepty se nechte inspirovat chutnými recepty.
V této sérii si můžete přečíst
- Jak vybrat kvalitní vánoční suroviny?
- Bez těchto surovin by bylo cukroví poloviční
- Chléb a přírodní živý kvas
- Chléb prospívá našemu zdraví
- Jak vybírat chleba v obchodě
- Jak správně uchovávat a zamrazovat chléb
- Chléb aneb špetka z jeho historie
- Co nám prozradí informace na obalu
- Jak se vyrábí mouka
- Mouka – bílé zlato
- Není mouka jako mouka
- Obilné výrobky a glykemický index
- Co všechno prozradí obal mouky?
- Kvalitní chléb vydrží chutný i několik dnů
- Jaká mouka se nejvíce hodí na kynutá těsta?
- Pečivo – nezapomínejte na celozrnné a vícezrnné
- Pečivo, jedna ze základen výživové pyramidy
- Jaké máme druhy pečiva a v čem se liší?
- Podpořte správnou funkci střev celozrnným pečivem
- Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?
- Pečivové „superpotraviny“ dodají více živin
- Křupavý rohlík nakupujte u „svého pekaře“
- Češi si oblíbili regionální speciality a pečivo na míru
- Jak optimálně skladovat pečivo
- Seznamte se s moukou
- Jaké je složení pšeničného zrna a jak se zpracovává?
- Neomezujme se pouze na mouku pšeničnou
- Celozrnné mouky mají více antioxidantů, ale…
- Rozdíl mezi tmavou a celozrnnou? A co je špalda?
- V čem se liší BIO mouka?
- Jaké mouky jsou přirozeně bezlepkové?
- Vánoční pečení z kvalitních surovin