Chléb a přírodní živý kvas Chléb má pro náš organismus optimální složení – pouze o chlebu a vodě vydržíme poměrně dlouhou dobu. Dneska navíc můžeme vybírat mezi tolika… přečíst
Odkud se vůbec eidam vzal? Napadlo vás někdy, kde mají některé potraviny svůj původ? Občas tomu dopomůže prostá náhoda, jindy zase dlouholeté zkoumání a experimentování.… přečíst
Jak poznat náhražky sýrů? V posledních letech se v obchodech objevují rostlinné alternativy k mléčným výrobkům obecně. Tyto produkty se mohou vyrábět i prodávat, ale… přečíst
Jak se vyrábí nejoblíbenější sýr? Všichni víme, že základní surovinou pro výrobu eidamu je kravské mléko. Od jeho kvality – chutě, vůně, složení se odvíjí vlastnosti a jakost… přečíst
Eidam a jeho tučnost Tuk je nositelem chuti. Co je tučné, je jemné a lahodné. Nicméně je potřeba zapojit selský rozum a zase to s tukem tolik nepřehánět. Nyní se… přečíst
Co ještě můžete najít v kečupu? Jestliže by byl kečup čistě jenom z rajčat, nejspíše by málokomu chutnal. Přece jenom máme chuťové pohárky trošku zmlsané. Proto je potřeba… přečíst