Jak vybírat chleba v obchodě
Každý pecen, bochník, šiška nebo jakýkoli jiný tvar chleba je originál. Na co byste si ale měli dát při jeho výběru pozor? Co byste proto měli…
přečíst
Chléb prospívá našemu zdraví
Není nad to, když jíme něco, co nám opravdu chutná, a zároveň to dělá dobře našemu organismu. Ideální kombinace. Do této skupiny blahodárných…
přečíst
Chléb a přírodní živý kvas
Chléb má pro náš organismus optimální složení – pouze o chlebu a vodě vydržíme poměrně dlouhou dobu. Dneska navíc můžeme vybírat mezi tolika…
přečíst
Odkud se vůbec eidam vzal?
Napadlo vás někdy, kde mají některé potraviny svůj původ? Občas tomu dopomůže prostá náhoda, jindy zase dlouholeté zkoumání a experimentování.…
přečíst
Jak poznat náhražky sýrů?
V posledních letech se v obchodech objevují rostlinné alternativy k mléčným výrobkům obecně. Tyto produkty se mohou vyrábět i prodávat, ale…
přečíst
Jak se vyrábí nejoblíbenější sýr?
Všichni víme, že základní surovinou pro výrobu eidamu je kravské mléko. Od jeho kvality – chutě, vůně, složení se odvíjí vlastnosti a jakost…
přečíst